Thursday, November 15, 2012

PELABURAN EMAS FIZIKAL


Tukar simpanan anda dari Bank, Dan Saya Akan Tunjukkan Satu Cara Bina KEKAYAAN Yang Anda Sendiri Tidak Akan Percaya Betapa MUDAHNYA!

Dengan 27-45% Kadar Keuntungan Setahun, Ia Satu-Satunya Bentuk Pelaburan Di Muka Bumi Ini Yang TERBAIK. Dan Lebih Baik Lagi Anda Tak Perlu Risau Langsung Tentang Risiko Kerugian...

Jika anda fikir pelaburan ASB dengan pulangan 8.5% setahun adalah terbaik dan terjamin, FIKIRKAN pula pelaburan EMAS dengan pulangan 27-45% setahun yang 'LEBIH TERJAMIN' nilainya.

Pelaburan emas fizikal MENGUNTUNGKAN dan SELAMAT anda BERMULA SEJURUS ANDA SELESAI MEMBACA maklumat ini. Ianya Bukan pelaburan skim cepat kaya, sistem piramid dan MLM murahan yang tidak tentu keuntungannya, kadang kala untung malah banyak yang rugi...


FAKTA HARGA EMAS SENTIASA MENINGKAT REKOD 10 TAHUN KENAIKAN EMAS IAITU 511%

> Pada tahun 2000 harga emas USD 255.30 / oz
>Pada tahun 2010 harga emas USD 1256.50 / oz

Harga Emas di Malaysia
>Harga emas pada tahun 2001 ialah RM 46 segram
>Harga emas 916 sekarang ialah RM 200


KENAPA ANDA PILIH DALAM PELABURAN EMAS (FIZIKAL) :
• Simbol Kekayaan Sebenar.
• Nilai Yang Sentiasa Meningkat Dari Tahun Ke Tahun.
• Penyimpan Nilai Yang Unggul Jangka Masa Panjang (Tiada Susut Nilai).
• Diterima Dan Diakui Seluruh Dunia.
• Tidak Boleh Dispekulasikan. (G. Soros Tak Boleh Senang-Senang Main Kotor)

APAKAH TINDAKAN ANDA SEKARANG :
Buatlah pelaburan denga membeli emas dan simpan untuk jangka masa panjang iaitu GANTIKAN dengan simpanan dalam bentuk wang kertas kepada simpan emas. Nak mudah cerita belilah emas dengan harga borong kerana lebih murah  contoh laman web www. gsr2u.com atau telefon saya Zul 0134848186

Tq

Wednesday, November 14, 2012

Penggunaan Nuffnang Baru

Cara nak ambil coding tapak iklan selepas Web Nuffnang tukar wajah baru!


Sekarang nuffnang bertukar wajah baru. Macam mana nak papar iklan dari nuffnang dalam blog Gambar sumber blog nuffnang: Boleh baca entry The New Nuffnang.


Padahal bulan empat hari tu lagi laman web Nuffnang sudah di upgrade.. Ya sekarang nih Nuffnang memudahkan kita dan sememangnya nuff sayangkan nuffnangers nya!! Tak percaya sila login ke laman web nuffnang anda dan lihat sendiri... ada perubahan kan? kemas dan teruja nak surf kali pertama nih... mesra

Dengan perubahan itu...Nuffnang pun dah tukar coding terbaru untuk setiap tapak iklan nya.. Sebagai owner blog banyak manfaat yang kita dapat dengan pertukaran coding nih.. Pihak Nuffnang juga mencadangkan kita untuk bertukar ke coding terbaru ini... Tidak percaya ehh.. Boleh jenguk di blog Nuffnang - New Ad Codes Kalau belum.. Jom sama² kita edit coding.... TUKAR!

Saya nak share dengan anda step nya. sebab saya sendiri pun pada awalnya terkial2 mencari.. Alhamdulillah.. dapat juga coding baru. stepnya terselindung sikit sahaja. Ini pun sebab ada yang bertanya bagimana nak masukkan nuffnang baru ni. Begini caranya






ambil coding tapak iklan selepas Web Nuffnang tukar wajah baru!

1st tu mesti la login ke akaun nuffnang anda la.. klik my nuffnang.. pehtu klik step 1 dan 2 seperti yang saya tunjuk dalam gambar tu..



ini tapak² iklan yang saya maksudkan.. di bawah selepas bulletr tu akan ada paparan coding tapak iklan nuffnang. ikut ja step yang di beri pihak nuffnang.. klik Next.. Next dan Done!





Kini ke tiga² tapak iklan saya.. sudah selesai... untuk Skyscraper (sidebar) tiada masalah sangat sebab just add gadget coding Html/JavaScrip sahaja.

Kalau anda tak dapat selesaikan juga... boleh hantar tiket pertanyaan anda ke pihak Nuffnang Help Desk . Tapi pada yang dah biasa.. saya rasa anda pasti boleh selesaikan sendiri.. Okeh sekian.

Monday, February 20, 2012

MENGGAMBAR


Bidang ini menegaskan perkembangan persepsi terhadap aspek melukis serta kegiatan menggunakan pelbagai media dan teknik dengan menekankan aspek ruang, struktur, imbangan dan komposisi. Penguasaan gambar akan menjadi lebih baik dan menarik sekiranya ada kepelbagaian bahan dan teknik yang diaplikasikan. Rajah 4.1 menunjukkan teknik-teknik tersebut.
Di dalam bidang pengajaran dan pembelajaran sekolah rendah, kandungan subjek atau hal benda disesuaikan dengan pengalaman sedia ada pelajar untuk merangsang dan meningkatkan pembelajaran. Dalam aktiviti menggambar, kanak-kanak dapat menggunakan berbagai alat dan bahan untuk menghasilkan gambar mengikut cara ekspresinya yang atersendiri. Ini membantu perkembangan pelajar dari aspek psikomotor dan emosi dan penting dari segi keperluan fisiologi dan psikologi pelajar.

Monday, February 13, 2012

Bilik Seni Visual yang kondusif

Sudut hiasan aktiviti membentuk dan membuat binaan

Sudut hiasan kraf tradisional

Sudut hiasan dalaman dengan pelbagai bahan seni visual

Pencahayaan dan peredaran udara yang baik

Aktiviti kraf tradisional

Susunan perabot dan peralatan yang sesuai

Pelbagai media dan peralatan disediakan

Hiasan dalaman bilik Seni yang kondusif

Panel pameran pelajar

Panel dan rak pameran hasil kerja pelajar

Tempat penyimpanan pelbagai media dan alatan

Susunan perabot yang memudahkan pelbagai aktiviti semasa p&p

Panel pameran aktiviti menggambar

Friday, February 10, 2012

ASSIGNMENT HBEF1403

Isi Kandungan

Tajuk
1. Pelan cadanganreka bentuk bilik seni
i. Pengenalan cadangan reka bentuk bilik seni
ii. Lukisan pelan lokasi sekolah
iii. Lukisan pelan bangunan sekolah

2. Pengurusan iklim Bilik Seni (lukisan pelan bilik seni visual)
i. Aspek fizikal
ii. Aspek sosial
iii. Aspek emosi

3. Aktiviti seni visual
i. Menggambar
ii. Rekaan dan corak
iii. Membentuk dan membuat binaan
iv. Kraf Tradisional

Wednesday, January 25, 2012

Matlamat Seni Dalam Pendidikan

Matlamat mata pelajaran ini adalah bertujuan untuk membentuk keperibadian generasi Malaysia yang celik budaya, mempunyai nilai-nilai estetika yang tinggi, imaginatif, kritis, kreatif, inovatif dan inventif.Selain itu, ia juga bertujuan untuk meningkatkan rasa kesyukuran terhadap Tuhan, menghargai keindahan alam persekitaran, keindahan seni dan warisan bangsa serta dapat menyumbangkan ke arah pembangunan diri, keluarga, masyarakat dan negara.Seni dalam penidikan ini juga mengintegrasikan tiga kompenan yang mampu melengkapkan pembinaan otak kanan dan otak kiri. Ia bertitik tolak daripada pengintergrasian inilah perkembangan menyeuruh dari segi jasmani , emosi, rohani dan intelek akan berlaku

Pengenalan Konsep Seni Dalam Pendidkan

Seni dalam pendidikan memainkan peranan penting ke arah perkembangan kanak melalui peningkatan daya persepsi,estetika dan kreativitinya. Matlamatnya ialah untuk melahirkan individu yang berbudaya dengan mengamalkan pertimbangan kesenian, berjiwa kreatif,inovatif,inventif dan mempunyai jati diri yang tinggi. Pengabungan tiga jenis seni yang terdiri seni visual,seni muzik dan seni pergerakan akan membantu pembentukan insan yang holistik.
Terdapat beberapa tokoh yang member pandangan yang menyokong bahawa Seni Dalam Pendidikan memberi manfaat dari segi jangka panjang. Berikut merupakan pandangan daripada tokoh-tokoh :
Teori konstruktivisme - kanak-kanak membina pengetahuan secara aktif. Seni Dalam Pendidikan boleh dijadikan sebagai wadah untuk membolehkan murid mengekspresikan idea secara bebas dan kreatif.
Teori Kecerdasan Manusia (1983) oleh Howard Gardner terdapat tujuh jenis kecerdasan yang seharusnya disuburkan. Pengabungan kesuburan dapat menangani masalah penyuburan kecerdasan minda kanak-kanak dapat menjana kecerdasan minda murid dengan lebih menyeluruh.Howard Gardener (1983) pendekatan yang berintegrasi terhadap pelbagai jenis kecerdasan memudahkan penerimaan pemikiran murid kepada yang lebih kreatif.
Hermann (1991) didalam “Quadrant Concept” yang menkaji perkembangan otak kanan dan kiri menyatakan bahawa seni membantu pemikiran rasional dan intuitif seseorang individu.
Einstein pula mencadangkan agar bidang sains yang bermatlamatkan untuk memahami deria manusia dimantapkan untuk pendidkan kanak-kanak. Gabungan dari pelbagai penidikan kanak-kanak. Gabungan dari pelbagai kecerdasan perlu diamalkan seperti kemahiran muzik,kecerdasan yang berkaitan dengan kecerdasan intutif,personal dan intrapersonal,praktik dan estetika, holistic dan analitik,emosional dan fizikal dan intelektual.
Leonardo da Vinci merupakan model manusia dalam kajian Seni Dalam Pendidikan. Beliau adalah seorang seniman, jurutera, anatomis dan saintis. Beliau menggabungkan bidang-bidang ilmu tersebut untuk membentuk keunggulan diri dalam kehidupan.
Seni Dalam Pendidikan akan menjadikan mata pelajaran yang dipelajari oleh murid di sekolah menjadi lebih seronok. Selain itu ia membantu guru itu sendiri untuk memahami diri sendiri. Kemudian ia juga membantu perkembangan intelek terutamanya dari aspek menyelesaikan masalah. Selain itu ia juga memotivasikan guru untuk menjadi lebih kreatif, inovatif, peka, berpersonaliti yang seimbang, berketrampilan dan professional. Kemudian ia juga membantu perkembangan insane secara seimbang dan menyeluruh